Designerne bag mærkerne

Bag flere af de store ur mærker, finder man nogle designere der har gjort sig bemærkede. Vi har samlet nogle af dem her og giver dig nu mulighed for, at blive lidt klogere på dem.

 

Dieter Rams

”Less, but better”

Dieter Rams er en tysk designer tæt forbundet med mærket Braun. Han blev i 1955 rekrutteret til Braun som arkitekt og indretningsdesigner. I 1961 fik han rollen som chefdesigner hos Braun, en stilling som han havde indtil 1995. I sin tid hos Braun har han, sammen med sit team, stået bag ting som SK-4 pladespilleren og D-serien af projektorer. Dieter rams har gennem tiden gjort sig bemærket inden for designverden og har vundet priser for sine tidsløse designs.

 

Dieter Rams 10 principper

Godt design:

  1. er innovativt
  2. gør et produkt brugbart
  3. er æstetisk
  4. gør et produkt forståeligt
  5. er diskret
  6. er ærligt
  7. er langvarigt
  8. er tænkt igennem til mindste detalje
  9. er miljøvenligt
  10. er så lidt design som muligt

 

Jacob Jensen

”Different but not strange”

Jacob Jensen er en dansk designer og grundlæggeren af mærket ved samme navn. Mærket Jacob Jensen er etableret i København i 1958, der i 1966 blev flyttet til sin nuværende placering i Hejlskov. Jacob Jensen står også bag designs som Margrethe skålen, JoJo kabeltromlen og 234 designs for Bang&Olufsen mellem 1964 og 1991. Jacob Jensen har vundet mere end 100 internationale priser, for sine designs.

I 1990 overgav han ledelsen af Jacob Jensen Design til sin søn Timothy Jacob Jensen. Timothy står på nuværende tidspunkt som direktør og chefdesigner hos Jacob Jensen og har formået at vedligeholde virksomhedens status, som et prisvindende designstudie.

 

Christian Ruefli-Flury

Christian Ruefli-Flury er den schweiziske grundlægger og første designer for mærket Edox. Christian Ruefli-Flury lavede i første omgang et lommeur, til sin kone Paulines fødselsdag. Herefter overtalte Pauline, Christian til at lave sit eget ur mærke i Biel. Christian Ruefli-Flury valgte i 1884 at grundlægge og kalde mærket for Edox, der betyder ”måling af tid” på oldgræsk.

 

Jan Egeberg

Jan Egeberg er en dansk designer med indflydelse på opstarten af mærket Danish Design, hvor han designede en af de første serier fra mærket. Jan Egeberg er uddannet fra Det Kongelige Danske Kunstakademi og har vundet flere danske og internationale priser.